Inici > Coneix els programes de l’ACT > Programa Turisme actiu i natura

Programa Turisme actiu i natura

Adreçat a totes les empreses i entitats que ofereixen i/o promocionen activitats i serveis turístics relacionats amb el turisme actiu i el turisme de natura, respectant els principis del Pla de Foment del Turisme de natura als espais naturals protegits de Catalunya centrats en la conservació d’aquests espais.

El turisme actiu i de natura inclou tota aquella activitat turística en què el contacte amb la natura és la motivació principal de l’experiència. Aquest contacte amb el medi natural pot incloure multitud d’activitats adreçades a visitants amb motivacions ben diverses, des de les més actives fins a les més contemplatives.

En concret, el Programa de Turisme actiu i natura de l’Agència Catalana de Turisme s’especialitza en els següents segments de demanda diferenciats segons la motivació del viatge:

Actiu i aventura

La motivació principal és realitzar activitats físiques i esportives a la natura, sovint amb certa dosi d’adrenalina i risc. Alguns exemples serien el ràfting, descens de barrancs, espeleologia, paracaigudisme, activitats aquàtiques o nàutiques, esquí, etc. Aquest segment identifica tres grans blocs de promoció en el seu programa de treball: multiaventura, activitats de neu i activitats nàutiques.

Cicloturisme

La motivació principal és la descoberta del territori pedalant. Engloba totes les modalitats de cicloturisme recreacional i el seu gaudi.

Ecoturisme

La motivació principal és viatjar a una àrea natural protegida per conèixer-la, interpretar-la i gaudir-la de forma respectuosa. Inclou activitats com l’observació de fauna i flora en diversos hàbitats, itineraris interpretatius a peu o en bicicleta, voluntariat en espais naturals, ecoturisme científic, etc.

Senderisme

La motivació principal és caminar i descobrir els valors d’un espai natural a peu, sigui de forma individual o amb l’acompanyament d’un guia. Inclou rutes de diferents nivells, durada i component d’esforç físic.

Consulta els requisits per formar part

Clica el botó per descarregar els requisits del Programa de Turisme actiu i natura.

Serveis destacats dins del Pla de programa

  • Participació en fires especialitzades a mercats d’interès (alemany, anglès, benelux, espanyol i francès).
  • Accions de comunicació online a mercats d’interès (benelux, espanyol i francès).
  • Participació en press trips, fam trips i viatges de benchmarking.
  • Col·laboració amb prescriptors dels mercats d’interès (alemany, francès i nord-americà).
  • Publicacions / continguts específics del programa.
  • Formació específica.

Si necessites ajuda o tens qualsevol consulta posa’t en contacte amb:

Laia Jerez Baciero

Brand Manager de Turisme Actiu i Natura de l’ACT

laiajerez@gencat.cat

Aventurera per naturalesa, la Laia s’ha encaminat a conèixer món a través dels seus viatges i estades a l’estranger. La seva passió per descobrir món han marcat la seva trajectòria professional, estudiant el grau en Turisme i Direcció Hotelera i treballant com a consultora en màrqueting turístic.

A qui van dirigides les accions de promoció

Segments transversals dels programes

Segment familiar

Segment premium

Segment turista touring

Coneix els plans del programa

Catàlegs i publicacions

Afiliar-se als programes

Clica el botó i afilia’t als programes que més et convinguin.

Si tens algun dubte escriu-nos a:

hola.act@gencat.cat
Icono enviar mail


PROGRAMES I PROFESSIONALS

ACT Tarragona Turisme Diputacio Lleida ddgi Twitter Barcelona Turisme Cambres Catalunya