Inici > Accions Promoció > Trips

Trips

Què és un trip?

Els trips són un instrument de promoció directa i eficaç per donar a conèixer sobre el terreny els atractius de Catalunya i vendre la destinació in situ. Es tracta de viatges organitzats per tal que un grup influent de prescriptors coneguin la nostra destinació de manera que després la puguin promocionar i comercialitzar. L’Agència Catalana de Turisme programa gairebé una seixantena de viatges d’aquesta naturalesa cada any, entre genèrics de la destinació i específics, en funció de les marques territorials o tipus de producte.

Tipus de trips

L’Agència Catalana de Turisme organitza tres tipus de trips diferents: fam trips, press trips i bloc trips.

Fam trips

Els viatges de familiarització per a turoperadors turístics (fam trips) tenen una vessant clarament comercial, ja que l’objectiu és que els turoperadors convidats acabin programant la nostra destinació en el seu catàleg o web. Cadascuna d’aquestes accions és particular i genuïna, segmentada en mercats i productes específics: senderisme i cuina, golf, creuers, etc. A més, l’Agència Catalana de Turisme organitza fam trips per complementar altres macroaccions, com el Buy Catalunya.

Press trips

Els viatges de familiarització per a periodistes (press trips) també són una part destacada de l’agenda d’actuacions de l’Agència Catalana de Turisme. Tenen com a objectiu fer que els professionals que hi participen donin a conèixer la nostra destinació en els mitjans respectius. L’elecció dels mitjans que participen en aquests viatges es basa en criteris d’eficàcia, que valoren el nombre, l’impacte i el valor publicitari dels reportatges i articles publicats.

Blog trips

Els blog trips són viatges de familiarització per a bloguers, i amb ells es vol aconseguir que els participants facin difusió de la destinació a través d’Internet i de les xarxes socials (blogs, twitter, facebook, etc). Els blog trips són accions de promoció i de reputació online pensades per incidir en tercers donada la capacitat de prescripció que té la figura del bloguer professional.

PROGRAMES I PROFESSIONALS

ACT Tarragona Turisme Diputacio Lleida ddgi Twitter Barcelona Turisme Cambres Catalunya