Inici > Coneix els programes de l’ACT > Programa Turisme cultural

Programa Turisme cultural

Adreçat a totes les empreses, entitats, equipaments i territoris que fomenten una activitat turística relacionada amb el sector cultural (patrimoni cultural material i immaterial, arts i indústries culturals i creatives), que ofereixen serveis i activitats culturals. Inclou també les experiències en què els turistes desenvolupen el seu potencial creatiu mitjançant activitats d’aprenentatge, creació o exhibició del talent personal.

El turisme cultural comprèn tota aquella activitat turística en què el coneixement dels aspectes i característiques culturals d’un indret són la motivació principal de l’experiència. Els afiliats al Programa de Turisme cultural de l’Agència Catalana de Turisme contribuiran amb la seva activitat a potenciar i/o a promocionar la cultura catalana i el turisme cultural a Catalunya, així com també a desenvolupar el talent creatiu i artístic.

En cas de ser una destinació, els municipis poden formar part d’aquest programa considerant alguna de les següents tres tipologies. Consulta els requisits per a més informació.

Ciutats i viles amb caràcter

Ciutats mitjanes pel que respecta al volum de població i amb una forta personalitat, marcada per alguns aspectes com ara el caràcter històricocultural, l’enogastronomia i/o l’art i la creativitat.

Barris i viles marineres

Poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada al mar. Els paisatges i espais naturals marins, el patrimoni cultural material i immaterial, i/o els sistemes d’interpretació i valoració, els donen identitat i permeten oferir experiències vinculades a la seva descoberta i al voltant de la relació entre l’home i el mar.

Pobles amb encant

Pobles que, independentment que siguin municipis, i amb un nombre determinat d’habitants, tenen un atractiu o bellesa especial que captiva i enamora el visitant. Això és possible gràcies a un conjunt d’elements arquitectònics, urbanístics, patrimonials, mediambientals i turístics que li atorguen aquest “encant”.

Consulta els requisits per formar part

Clica el botó per descarregar els requisits del Programa de Turisme Cultural.

Serveis destacats dins del Pla de programa

  • Participació en press trips, fam trips i viatges de benchmarking.
  • Visibilitat en canals de promoció online: webs, bloc i plataforma de comercialització.
  • Publicacions / continguts específics.
  • Cursos de formació especialitzats.

Addicionalment, per a destinacions

  • Presència i visibilitat en els canals de promoció online i offline.
  • Creació de sinèrgies i intercanvi de coneixement i experiències a les xarxes de Ciutats i Viles amb Caràcter, Barris i Viles Marineres i Pobles amb Encant.

Si necessites ajuda o tens qualsevol consulta posa’t en contacte amb:

Anna Carrera

Brand Manager de Turisme Cultural de l’ACT

a.carrera@gencat.cat

En la seva trajectòria professional ha estat treballant en posicionar Catalunya com a destinació, des de promoure els Pirineus catalans internacionalment fins a parlar del gran ventall d’oportunitats d’activitats de turisme actiu, rutes de senderisme, cicloturisme i ecoturisme, per exemple.

A qui van dirigides les accions de promoció

Segments transversals dels programes

Segment familiar

Segment premium

Segment turista touring

Coneix els plans del programa

Catàlegs i publicacions

Afiliar-se als programes

Clica el botó i afilia’t als programes que més et convinguin.

Si tens algun dubte escriu-nos a:

hola.act@gencat.cat
Icono enviar mail


PROGRAMES I PROFESSIONALS

ACT Tarragona Turisme Diputacio Lleida ddgi Twitter Barcelona Turisme Cambres Catalunya