Inici > Projectes i xarxes europees > Projecte europeu RESTART MED!

Projecte europeu RESTART MED!

Revitalization of Sustainable Tourism Across Regions in The MEDiterranean

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) participa com a sòcia del nou projecte europeu de capitalització RESTART MED! que recopilarà les millors pràctiques, eines i informació valuosa de projectes realitzats a la conca mediterrània en els darrers 10 anys en turisme sostenible, per a benefici de les pimes.

Amb una durada de dos anys, el projecte preveu crear una xarxa mediterrània de turisme sostenible que reforçarà les ja existents per esdevenir un punt de trobada entre actors públics i privats de tots els països de la zona. La iniciativa també es proposa formar les empreses del sector turístic del Mediterrani i donar-los suport per a la creació d’experiències de turisme sostenible en tots els seus vessants, de manera que puguin incrementar-ne la competitivitat i el nivell d’innovació. L’objectiu és contribuir al desenvolupament econòmic i social de la Mediterrània, tot reforçant, difonent i augmentant les bones pràctiques i els recursos turístics sostenibles que han reeixit en l’era postcovid-19.

La iniciativa compta, a més de l’ACT, amb cinc socis més: 

A Catalunya, RESTART MED! també compta amb la implicació de la Diputació de Barcelona i amb la participació de l’Associació de Cambres de Comerç i Indústria de la Mediterrània (ASCAME).

El projecte té un pressupost global de 1,11 milions d’euros i es durà a terme fins al setembre de 2023 i està cofinançat al 90% mitjançant el Programa de cooperació transfronterera de la conca Mediterrània ENI CBC Med 2014-2020. Aquest programa forma part de l’Instrument Europeu de Veïnatge (ENI en anglès), la finalitat del qual és fomentar la cooperació transfronterera (CBC en anglès) entre els països d’ambdues riberes del mediterrani (MED) amb l’objectiu principal de crear una zona de pau, estabilitat, prosperitat i bon veïnatge.

Més informació: https://www.enicbcmed.eu/projects/restart-med


PROGRAMES I PROFESSIONALS

ACT Tarragona Turisme Diputacio Lleida ddgi Twitter Barcelona Turisme Cambres Catalunya