Inici > Dones i turisme: transformadores del sector

Dones i turisme: transformadores del sector

Turisme de la Generalitat de Catalunya s’ha sumat al Dia Internacional de les Dones que es reivindica a escala mundial el dia 8 de març. S’ha afegit així a les campanyes que cada any impulsa la Generalitat de Catalunya i que enguany ha portat com a lema “En els feminismes, tot és començar!”.  

Conversa amb dones transformadores del sector per commemorar el Dia Internacional de les Dones

Hem comptat amb un grup de dones que cada dia, mitjançant la seva feina, contribueixen a transformar el sector turístic català. Són dones valentes i transgressores que no s’han conformat amb la realitat present. Han fet un pas endavant per innovar amb l’objectiu d’oferir un millor servei, una millor oferta… en definitiva fer del sector turístic català un referent arreu del món.

Concretament, amb la periodista Montse Virgili Treig, directora del programa de Catalunya Ràdio Les dones i els dies, hem conegut l’experiència de Mireia Font i Vidal, propietària de Casa Leonardo (Senterada), Maria Àngels Serra Galve, directora de Chias Marketing; Marta Pedra Blasi, propietària del celler Vins de Pedra; i Beth Cobo Rodríguez, propietària de l’agència de viatges Trescàlia.

Prèviament, hem presentat el llibre Dones i turisme. Pioneres del sector. Aquesta obra, impulsada per Turisme de la Generalitat, s’ha elaborat amb l’objectiu de visibilitzar la realitat femenina del sector en les seves primeres èpoques. Compta amb una primera part acadèmica a càrrec de la professora de la Universitat Oberta de Catalunya, Soledad Morales Pérez, que ens apropa a aquest paper de la dona en la història del turisme modern a Catalunya. La segona part està formada per una col·lecció d’entrevistes personals a 16 dones d’arreu del territori que expliquen mitjançant anècdotes i vivències com va ser la seva història en el món del turisme. Cal destacar que la redacció de continguts, la realització de les entrevistes, el disseny i la maquetació de la publicació i la correcció de textos han estat realitzats per dones.

Les persones interessades poden demanar un exemplar mitjançant aquest formulari.


PROGRAMES I PROFESSIONALS

ACT Tarragona Turisme Diputacio Lleida ddgi Twitter Barcelona Turisme Cambres Catalunya