Inici > Dones i turisme: compromeses amb el sector

Dones i turisme: compromeses amb el sector

Turisme de la Generalitat de Catalunya s’ha sumat al Dia Internacional de les Dones que es reivindica a escala mundial el dia 8 de març.    

Conversa amb dones compromeses amb el sector per commemorar el Dia Internacional de les Dones

La taula ha comptat amb un grup de dones que fa molts anys que estan vinculades amb el sector turístic català, no només perquè treballen en aquesta activitat sinó també perquè personalment estan implicades en la seva promoció i defensa.

Concretament, hem conegut el testimoni de Marian Muro Ollé, empresària, Carme Ayala Galindo, periodista especialitzada en turisme, Núria Rauret Oliva, tècnica de promoció de Turisme de Lleida, Rosa Duran Portas, guia oficial de turisme de Catalunya i propietària de l’agència de serveis turístics GIGS i Marta Domènech Tomàs, hotelera i actual directora general de Turisme.

Turisme de la Generalitat ha editat el llibre Dones i turisme. Transformadores del sector. Es tracta del segon volum d’una col·lecció dedicada a visibilitzar la realitat femenina del sector turístic. Després del primer volum publicat l’any passat, Dones i turisme. Pioneres del sector, s’han recollit els testimonis de 16 dones que mitjançant la seva feina, aporten idees noves, treballen per canviar el rumb de les coses i contribueixen a transformar el sector turístic català. 

La primera part de la publicació és un treball acadèmic de la professora i investigadora del grup de recerca en turisme, hospitalitat i mobilitat (THM) a IQS-URL, Daniela Freund de Klumbis, i de la periodista especialitzada en coeducació i perspectiva de gènere de l’àrea de comunicació i premsa a IQS-URL, Núria Valero Vancells, que desplega la temàtica de la transformació en clau femenina. En la segona, un grup de dones periodistes conversen amb setze professionals d’àmbits diversos del món del turisme que, per una raó o per una altra, contribueixen amb la seva feina a l’evolució de l’activitat turística a Catalunya.

Les persones interessades poden demanar un exemplar mitjançant aquest formulari.

Coneix el testimoni d’algunes participants


PROGRAMES I PROFESSIONALS

ACT Tarragona Turisme Diputacio Lleida ddgi Twitter Barcelona Turisme Cambres Catalunya