En el decurs d’aquest acte, va tenir lloc el lliurament de la primera edició dels Premis Bite i Mos. L’objectiu principal d’aquests guardons era reconèixer el paper fonamental dels creadors de continguts digitals del col·lectiu enogastronòmic des de diferents prismes i àmbits: cuiners, fotògrafs, periodistes, viatgers gastronòmics o foodies que fan de la passió per l’enogastronomia el seu modus vivendi o la seva professió en un context global i local.
En aquest sentit es van premiar els creadors que tenen la capacitat de fer que les audiències digitals visibilitzin directament els seus continguts des d’un àmbit tan ampli com sigui possible, és a dir, des dels restaurants i els cuiners mateixos, però també des de totes les tipologies de creadors de continguts que han centrat la seva tasca en la divulgació dels restaurants i cellers.
El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i García, va fer un reconeixement “a tots aquells i a totes aquelles que han contribuït a fer de Catalunya una potència gastronòmica valorada i apreciada arreu del món”. Aragonès va voler remarcar el llegat de Ferran Adrià, premi honorífic, “per ser un referent”, per la seva tasca però, sobretot, “per l’escola que ha fet i per tota i tota la gent que l’ha acompanyat en aquest viatge”.
