Premiats i membres del govern
Premis Bite i Mos 2024
Turisme de la Generalitat de Catalunya ha celebrat el 27 de maig la segona edició de la Gala Nacional de l’Enoturisme i la Gastronomia al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).
En el decurs d’aquest acte, ha tingut lloc el lliurament dels Premis Bite i Mos. L’objectiu principal d’aquests guardons és reconèixer el paper fonamental que tenen els creadors i creadores de continguts digitals enogastronòmics en el foment d’aquest tipus de turisme i, alhora, valorar Catalunya com a destinació enogastronòmica de referència a escala mundial.
En aquest sentit, es vol premiar els creadors i creadores que tenen la capacitat de fer que les audiències digitals visibilitzin directament els seus continguts des d’un àmbit tan ampli com sigui possible, és a dir, des dels restaurants i els cuiners mateixos, però també des de totes les tipologies de creadors de continguts que han centrat la seva tasca en la divulgació dels restaurants i cellers.
El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia, ha remarcat que aquests premis són “l’esdeveniment perfecte per fer valdre un sector del nostre país que ens ajuda a explicar com som” perquè segons Aragonès “tenim un sector amb un potencial en l’àmbit gastronòmic, alimentari i vitivinícola, extraordinari”. Catalunya en paraules del president Aragonès té “el maridatge perfecte”, entre “gastronomia i turisme”, perquè “la gastronomia, és cultura” i des del Govern s’ha fet una aposta “pel valor, més que no pas pel volum”.
Per la seva banda, la directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs, ha afirmat que “tenim una cuina que parla de nosaltres i de qui som però cal donar-la a conèixer perquè arribi a tots els racons del món i poder tenir la importància que ens mereixem”. Segons Domènech “volem aconseguir que quan algú, a qualsevol país, pensi en turisme enogastronòmic, pensi en Catalunya i vingui a descobrir-la. Volem esdevenir una destinació enogastronòmica de referència internacional i, per això, hem treballat de valent per aconseguir ser Regió Mundial de la Gastronomia l’any 2025”.
Aquests premis s’estructuren en les categories Bite i Mos:
Categoria Bite
.Àmbit d’actuació internacional. Inclou les següents subcategories:
Categoria Mos
Àmbit d’actuació nacional. Inclou les següents subcategories:
