Inici > Privat: Afilia’t a les marques de l’ACT > Privat: Marca Turisme Esportiu > Cicloturisme

Cicloturisme

Ciclistes en una carretera amb el mar al fons

Des dels Pirineus fins a les Terres de l’Ebre, seguint la costa mediterrània, Catalunya ofereix als amants del ciclisme tot el que necessiten per al seu viatge sobre dues rodes: terrenys variats i accessibles, rutes, una col·lecció de serveis dissenyats per a cicloturisme de carretera, i un clima agradable durant totes les estacions de l’any.

Amb un paisatge mediterrani excepcional, Catalunya és una terra en què res és impossible. A més, posseeix una gran varietat de geografia incloent passatges de muntanya a la Val d’Aran i llargues platges plenes de sorra a la Costa Daurada.

Un país que ofereix als turistes una herència natural i cultural d’allò més rica, així com una gastronomia reverent, pel que complementen perfectament una aventura ciclista. La cuina, l’art i la història s’afegeixen al cicloturisme tradicional per a convertir-lo en una experiència d’allò més completa.  

ciclistes entre vinyes

Al llarg del viatge, els ciclistes es trobaran amb rutes perfectament mantingudes, a més d’empreses i serveis especialment dissenyats per satisfer les seves necessitats. 

 

Rutes amb encant, història i tradició

Des de la costa mediterrània fins al punt més alt dels Pirineus, s’estén una extensa xarxa de rutes secundàries que aporten l’escenari perfecte per gaudir del ciclisme al llarg de tot l’any. Les carreteres tranquil·les i panoràmiques que travessen regions plenes de muntanyes i camps de cultiu, així com zones de vinyes, permeten descobrir un terreny natural únic, visitar petits municipis i tastar la cuina local.

A Girona, la Costa Brava es barreja entre les muntanyes de Les Gavarres i els Pirineus, amb rutes encantadores que comencen i acaben a ciutats com Lloret de Mar i Blanes.  

Ciclista a Cadaqués

Des de la costa del Maresme, amb Santa Susanna i Calella com a punts de partida, el ciclista pot connectar per un gran cinturó verd amb cinc parcs naturals al voltant de Barcelona, que el portaran a llocs simbòlics com el Montseny, Montnegre i Montserrat. Al sud, la costa de Tarragona és la porta d’entrada a rutes rurals com la del Montsant, Serra de Prades, i la dels Ports de Tortosa-Beseit des de Cambrils o Mont-roig del Camp.  

 

Rutes en família i cicloturisme slow

Si es vol portar la família i gaudir de la part més relaxada del cicloturisme, Catalunya té una àmplia gamma de rutes aptes per a tothom, incloses rutes amb alguns pendents, així com carrils ciclistes i per a vianants separades del tràfic. A Girona, les Vies Verdes permeten combinar els Pirineus amb la costa del mar Mediterrani, amb la ruta del ferro i del carbó (entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses), i el Carrilet d’Olot (des d’Olot a Sant Feliu de Guíxols, passant per la ciutat de Girona).

A Tarragona, les Vies Verdes del Baix Ebre i la Terra Alta connecten el massís d’Els Ports fins a la boca del Riu Ebre, que és una altra zona natural preciosa, i sembla pensada especialment per delectar-se de la part més calmada del cicloturisme.

ciclista amb un infant

A la plana de Lleida, la ruta dels Pedals del Canal d’Urgell mostra la regió sota els ulls d’una de les obres hidràuliques més importants de la història catalana. I a Girona, els Pirinexus ofereix una ruta de ciclisme que traspassa fronteres mostrant la bellesa del paisatge i l’herència regional i cultural. 

 

Cicloturisme a les muntanyes

Catalunya té més de 6.000 quilòmetres de rutes senyalitzades que porten a cada racó del territori. Hi ha rutes dissenyades perquè el ciclista les faci en diferents dies. Per exemple, la Volta a la Serra del Cadí i la Ruta del Cister a Tarragona.

ciclistes en una carretera de muntanya

Per a nivells entremitjos i avançats, també hi ha diverses rutes autoguiades per tot Catalunya, com la Pedals de Foc, Pedals del Pedraforca, Pedals del Priorat, Pedals dels Ports, Tracks del Diable, Tracks dels Volcans i Tracks de la Costa Brava. En totes aquestes rutes es pot, a més, llogar un servei de transport de material per a portar totes les pertinences entre els diferents indrets en què el ciclista estigui allotjat.  

 

Detall d'un ciclista pedalejant sobre la seva bicicleta

Agències receptives especialitzades

 

Cambrer servint un àpat de trinxat de Cerdanya a ciclistes

Allotjaments certificats

 

Esportista en handbike

Serveis cicloturístics

 

Ciclistes en bicicleta BTT

Centres BTT

 


PROGRAMES I PROFESSIONALS

ACT Tarragona Turisme Diputacio Lleida ddgi Twitter Barcelona Turisme Cambres Catalunya