Inici > Notes de premsa > El Govern impulsa el turisme de reunions esportives amb el nou projecte Catalunya Meetings & Sports

El Govern impulsa el turisme de reunions esportives amb el nou projecte Catalunya Meetings & Sports

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos Maduell, i la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula i Paretas, han presentat el 13 de març de 2024 a l’Auditori 1899 del FC Barcelona el projecte Catalunya Meetings & Sports. Ideat pel Catalunya Convention Bureau de l’Agència Catalana de Turisme, en col·laboració amb ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, i Esportcat, Catalunya Meetings & Sports neix per promocionar el país en l’àmbit de l’organització i la captació de reunions, convencions, congressos i fires internacionals vinculats a la indústria esportiva.

El secretari d’Empresa i Competitivitat ha destacat “la transversalitat del projecte per la seva simbiosi entre el turisme de reunions i l’esport, i per la necessària col·laboració publicoprivada”. Amb aquesta relació estratègica, el Govern espera “reforçar dos sectors econòmics clau de Catalunya, per tal de generar negoci, augmentar les inversions, millorar el posicionament internacional i impulsar la seva transformació” ha conclòs.

Per la seva banda, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física ha subratllat el paper de l’esport com a “generador d’activitat econòmica i de progrés” i ha afegit que “Catalunya és un país esportiu en bona part gràcies a un teixit d’entitats amb expertesa i experiència per organitzar amb èxit grans esdeveniments esportius de caire internacional”. Cites que “deixen un llegat, no són només pocs dies de competició, sinó que hi potenciem l’esport circular creant activitats paral·leles per fer créixer l’esport base a Catalunya”.

L’acte de presentació també ha comptat amb una taula rodona per debatre sobre les oportunitats i els reptes que planteja el binomi esport i esdeveniments de negoci. Hi han participat Albert Balcells, gerent d’OciSport; Maurici Carbó, coordinador de la Comisión Turismo AFYDAD; Elisabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme; Carlos Rabaneda, president de Roc Roi; i Albert Mundet, director general del Barça Innovation Hub.

Catalunya, referent mundial d’esdeveniments esportius professionals

Catalunya és el territori amb la major concentració d’empreses esportives d’Europa, amb gairebé 1.400, que facturen més de 6.500 milions d’euros i ocupen prop de 32.000 persones. L’esport és un sector emergent en l’ecosistema productiu català i genera el 2% del PIB de Catalunya. A més,la ciutat de Barcelona és la cinquena ciutat d’Europa en nombre de startups del sector esportiu.

Aquesta fortalesa en un sector tan específic és un factor clau per a la generació i atracció d’esdeveniments i reunions professionals. Actualment, la ciutat de Barcelona és la setena ciutat mundial orientada a l’esport, segons el Ranking of Sports Cities 2023, i la primera quant a nombre de congressistes internacionals, segons el rànquing ICCA.

La capacitat organitzativa, el caràcter emprenedor i de recerca, l’excel·lent qualitat dels equipaments i el sòlid substrat esportiu de Catalunya són factors decisius que expliquen el bon posicionament de Catalunya en la captació d’esdeveniments professionals del món de l’esport.

Prova de l’excel·lència del territori en aquesta especialització de turisme és l’organització del primer Congrés Mundial de Turisme Esportiu, celebrat a Lloret de Mar el 2021. Aquest any destaca la celebració de la Copa Amèrica de Vela Barcelona 2024 que, tot i no ser una cita enfocada plenament al públic professional, és un catalitzador d’esdeveniments de negoci vinculats amb l’economia blava.

En el calendari de reunions professionals relacionades amb el món de l’esport que tindran lloc enguany a Catalunya també cal mencionar PRO Women in Sports (Barcelona, 20 de març), el Congrés Mundial de l’Associació Internacional de la Premsa Esportiva (Santa Susanna 27 d’abril – 2 de maig), Sea Otter Europe Connect (Girona 20-22 de setembre), el Congrés Europeu de Sports Business (Barcelona 8-11 d’octubre), la Trobada Anual de l’Associació Internacional d’Agències de Viatges d’Esports-ISTAA (Barcelona, 16-18 de novembre) i les celebrades recentment Sports Tomorrow Congress (Barcelona, 26 i 27 de febrer) i Expo Sports (Barcelona, 8 i 9 de març).


PROGRAMES I PROFESSIONALS

ACT Tarragona Turisme Diputacio Lleida ddgi Twitter Barcelona Turisme Cambres Catalunya