El turisme rural presenta un alt grau d’implantació i de penetració en el mercat català, amb més de 2.000 establiments registrats a la Direcció General de Turisme de Catalunya.
Per aquesta raó, des d’aquest organisme s’ha posat en marxa un nou sistema de categorització voluntari dels establiments de turisme rural catalans basat en espigues.
Actualment, a Catalunya, ja hi ha categoritzats una quarta part dels establiments registrats.
La representació gràfica de l’espiga s’utilitza per identificar de manera visual i ràpida el nivell de serveis de l’establiment. Així, la categoria d’aquest s’estableix pel nombre d’espigues (d’una a cinc):
Els paràmetres per certificar un establiment de turisme rural i categoritzar-lo segons les categories anteriorment esmentades són els següents:
Aquest sistema de certificació busca facilitar al viatger la tasca de trobar l’allotjament més adequat i ajustat a les seves necessitats.
Els establiments de turisme rural certificats poden consultar-se a la guia editada per l’Agència Catalana de Turisme i en l’enllaç següent:
Més informació:
registredeturisme.emc@gencat.cat
i
Web Gencat
La Direcció General de Turisme i l’Agència Catalana de Turisme treballen coordinadament per a la promoció del turisme rural. A continuació hi trobaràs els documents que es varen presentar el passat 8 de maig en la presentació del pla d’internacionalització del turisme rural.
– Pla d’internacionalització específic per als establiments de turisme rural identificats
– Pla de promoció específic per als establiments de turisme rural categoritzats
– Pla d’internacionalització del turisme rural. Paràmetres d’accés al pla de promoció