Inici > Projecte europeu TOURBIT

Projecte europeu TOURBIT

Fostering digitalisation of European tourism SMEs’

Liderat per l’Agència Catalana de Turisme (ACT), el projecte europeu TOURBIT pretén fomentar l’adopció de la digitalització i la innovació de les pimes turístiques i impulsar una transformació digital més ràpida del sector turístic europeu. 

Fins al juny de 2024, l’ACT comptarà amb 7 socis per impulsar conjuntament una transformació digital més ràpida del sector turístic europeu:  

El partenariat del projecte TOURBIT proposa un esquema de suport transnacional i d’ecosistema creuat (interacció i cooperació entre els actors de l’ecosistema turístic i els ecosistemes d’altres indústries) basat en un marc de tres pilars (Learning, Building, Testing and Implementing) que té com a objectiu permetre a les pimes turístiques millorar i implementar les seves capacitats necessàries per prosperar en l’era digital. 

Accions de suport a les pimes turístiques per fomentar la seva digitalització 

El projecte TOURBIT té previst analitzar tecnologies digitals noves i innovadores per a la indústria turística, incloent-hi les 7 solucions tecnològiques de tendència següents: Analítica de dades, Cloud Computing, Intel·ligència artificial (AI), Internet de les coses (IoT), Blockchain, Ciberseguretat, Realitat Virtual (VR) i Realitat Augmentada (AR). 

D’aquesta manera, les pimes turístiques tenen l’oportunitat d’iniciar el seu camí de transformació digital amb el ‘Digital Readiness Index‘, una eina d’autoavaluació en línia que permetrà avaluar el seu nivell de digitalització i recomanarà accions per millorar-la. Segon el nivell de digitalització, tindran un programa complet de webinar per tenir accés a més coneixement sobre eines tecnològiques i solucions innovadores.  

Mitjançant una comunitat en línia sobre innovació turística, TourBIZZ Community, es fomenta la connexió, coneixement i col·laboració entre les pimes turístiques i els actors clau del turisme, de la tecnologia i start-ups. S’organitzaran també tallers de creació conjunta i una matchathon amb la participació de stakeholders d’arreu d’Europa. 

Finalment, el projecte TOURBIT també donarà suport econòmic a 62 pimes turístiques de les 7 destinacions implicades, en el marc d’un Programa d’Acceleració Digital. A Catalunya, la Cambra de Comerç de Barcelona, sòcia del projecte, conjuntament amb l’Agència Catalana de Turisme, llançaran una convocatòria de subvencions a principi de 2023 que donarà un ajut financer de 8.000€ a 14 pimes catalanes del sector turístic. 

El projecte TOURBIT té un pressupost global de 1.331.570 euros i està cofinançat al 75% pel programa europeu COSME per a la competitivitat de les empreses i les pimes, a través de la seva convocatòria de l’any 2021. 

Més informació: https://tourbit.eu/  

Twitter / Linkedin 


PROGRAMES I PROFESSIONALS

ACT Tarragona Turisme Diputacio Lleida ddgi Twitter Barcelona Turisme Cambres Catalunya