Inici > En marxa la plataforma digital de recollida de dades vinculades al MICE a Catalunya

En marxa la plataforma digital de recollida de dades vinculades al MICE a Catalunya

 

Una nova plataforma digital per a la recollida de dades de l’activitat de turisme de reunions, congressos, convencions i viatges d’incentiu (MICE) a Catalunya, el Tourism Data System MICE, posada en marxa pel Catalunya Convention Bureau de l’Agència Catalana de Turisme, juntament amb els diferents convention bureaux locals i territorials de Catalunya, permetrà fer el seguiment de l’activitat del turisme d’esdeveniments i evidenciar el seu volum de negoci i impacte a la destinació. 

La recollida i l’anàlisi de les dades sobre els esdeveniments professionals que es realitzen a Catalunya permetrà, tant a les institucions com a les empreses, fer projeccions de futur i marcar la seva estratègia a partir del coneixement generat.

La plataforma, desenvolupada pel Departament d’Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat i finançada per la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, ha estat implantada al territori pel Catalunya Convention Bureau de l’Agència Catalana de Turisme amb la col·laboració dels diversos convention bureaux locals i territorials. Actualment, compta amb el voltant d’un centenar d’agents turístics adherits i està oberta a noves adhesions d’empreses que interessades en conèixer l’evolució del turisme de negocis a Catalunya, com allotjaments, espais de reunions, centres de congressos o empreses d’activitats complementàries, entre d’altres.

Aquest sistema interactiu d’informació estadística, que es posa en funcionament en fase pilot, permet recollir online les microdades dels espais de reunions i esdeveniments adherits i generar un retorn d’aquesta informació als agents. S’hi trobaran xifres en relació al nombre de reunions, nombre de delegats, nombre de pernoctacions, distribució dels esdeveniments per tipologia de reunió, origen dels delegats, sector econòmic de les empreses contractants i país de l’empresa organitzadora, de les activitats celebrades a Catalunya.

El Tourism Data Sytem MICE disposa de sistemes de seguretat informàtica que garanteixen la integritat de les dades i la preservació del secret estadístic.

Fins ara Catalunya no disposava d’una font d’informació centralitzada de seguiment de l’activitat MICE. Amb la posada en marxa del TDS MICE, els diferents agents del sector reunions, congressos, convencions i viatges d’incentius podran seguir, de forma continuada i amb facilitat de consulta, la conjuntura d’activitat d’aquest segment clau per al turisme del nostre país.

Aquesta eina d’intel·ligència de mercat i negoci és un pas endavant en l’estratègia de transformació digital que està implementant el CCB amb l’objectiu de facilitar la transformació i innovació de l’oferta MICE catalana. El coneixement més ampli de tota la cadena de valor del MICE permetrà, tant a l’administració pública com al sector privat, idear polítiques i serveis més efectius per donar resposta a les necessitats canviants dels mercats.

El TDS MICE permet a Catalunya posicionar-se a nivell europeu com una de les regions pioneres en intel·ligència turística MICE.

Més informació i adhesions: mice.tourism-data-system.cat/


PROGRAMES I PROFESSIONALS

ACT Tarragona Turisme Diputacio Lleida ddgi Twitter Barcelona Turisme Cambres Catalunya