Inici > El CCB participa a Matins UAB Campus & Partners

El CCB participa a Matins UAB Campus & Partners

 

El Catalunya Convention Bureau va participar a la 3a edició dels Matins UAB Campus, celebrada en línia el 22 d’octubre i organitzada per  Congresos y Eventos UAB Campus. En aquest esdeveniment es van donar a conèixer noves eines i recursos per a l’organització de congressos i reunions dins i fora de la UAB.

La jornada virtual va ser conduïda per Maria Clarella, directora de Congressos i Esdeveniments UAB Campus, que va destacar els més de 25 anys de celebració de reunions i congressos al Campus i a espais com la Vila Universitària o Casa Convalescència.

L’entitat comercialitzadora ofereix un servei integral als organitzadors de congressos i reunions perquè “puguin treballar en el més important: el contingut científic”, va assenyalar Clarella.

La cap d’operacions, Meritxell Navarro, va presentar el nou espai web de la UAB on s’exposen tots els recursos i serveis que té a l’abast la comunitat universitària, les institucions, els col·lectius i empreses per celebrar una trobada presencial, en línia o híbrida al Campus de la UAB. 

Un dels apartats que més es va destacar és l’espai que ofereix algunes activitats, idees i projectes per aportar un valor afegit a l’esdeveniment, ja sigui a través de la incorporació d’activitats per al cos i la ment, el foment de pràctiques sostenibles o el mecenatge.

 

El Catalunya Convention Bureau com a partner

La sessió va comptar amb la participació del Catalunya Convention Bureau com a partner. La directora de l’entitat, Sònia Serracarbassa, va voler destacar l’esforç que ha fet el sector del turisme MICE per “invertir” en noves eines i alternatives per oferir als organitzadors. “Els esdeveniments no poden parar, són imprescindibles”, va dir, referint-se en especial a les trobades científiques i de formació.

Un dels programes del CCB és el d’Ambassadors, que inclou a 154 professionals, catedràtics i personalitats del món científic que promocionen la celebració de congressos i esdeveniments a Catalunya. El CCB els hi ofereix preparació i acompanyament per a la presentació de candidatures, però també possibilitats de fer networking i intercanviar experiències.

Un dels membres del programa Ambassadors és Xavier Roure, veterinari internista de l’Hospital Clínic Veterinari, que també forma part de la xarxa d’Ambaixadors UAB Campus. A través d’un missatge per vídeo, Roure va animar a tots els participants a “no pensar en la UAB només com un gran espai de recerca i docència, sinó també un espai ideal on celebrar un congrés científic”.

 

Aposta per a la formació i inversió en noves eines

A causa de la situació generada per la Covid-19, en què molts congressos i reunions s’han hagut d’ajornar o traslladar al format virtual, Sònia Serracarbassa va explicar que s’està preparant un pla de reactivació d’esdeveniments professionals. Un conjunt d’iniciatives en què també hi està col·laborant Congressos i Esdeveniments UAB Campus.

En aquesta línia, la directora del Catalunya Convention Bureau va comunicar que està en marxa la creació d’un laboratori on treballar sobre els esdeveniments del futur i poder anticipar les necessitats del sector. 

Per la seva part, des de l’entitat comercialitzadora d’espais de la UAB, Maria Clarella va encoratjar als assistents a fer arribar les seves propostes en congressos i reunions. “Hem invertit en formar-nos i descobrir tota l’oferta de congressos virtuals”. Així i tot, l’equip ja està treballant en alguns projectes per als pròxims anys i defensen que no es pot “renunciar a la virtut dels esdeveniments presencials”.

 


PROGRAMES I PROFESSIONALS

ACT Tarragona Turisme Diputacio Lleida ddgi Twitter Barcelona Turisme Cambres Catalunya