Inici > Afluència de turistes estrangers amb motiu de viatge MICE – 2020

Afluència de turistes estrangers amb motiu de viatge MICE – 2020

 

L’afluència de turistes estrangers amb motiu de viatge treball i negocis, fires i congressos amb destinació principal Catalunya el 2020 va disminuir un 79,5% respecte a l’any anterior (Font: Gabinet Tècnic del Departament d’Empresa i Coneixement a partir de les dades de Frontur de l’Institut Nacional d’Estadística). L’impacte mundial de la pandèmia de la COVID-19 en la mobilitat i el turisme de reunions va provocar una forta davallada també de la despesa dels viatgers internacionals MICE a Catalunya, 325,8 milions d’euros de despesa global, un 81,3% menys que el 2019 (Font: Gabinet Tècnic del Departament d’Empresa i Coneixement a partir de les dades d’Egatur de l’INE).

Segons les dades provisionals publicades per l’INE, França segueix sent el principal mercat emissor per a Catalunya, amb 72,1 milers de turistes de negocis (-70,3% de variació interanual), seguida de Regne Unit (42,1 milers; -58,3%), Itàlia (37,2 milers; -80%), Alemanya (27,6 milers; -83,8%) i Països Baixos (13,1 milers; -83,4%). Quant a la despesa total d’aquests viatgers, França encapçala de nou la llista amb 37,3 milions d’euros (-76% de variació anual), seguida de Regne Unit (28,3 milions €; -70,6%), Alemanya (27,5 milions €; -82%), Itàlia (19,2 milions €; -76%) i Països Baixos (17,6 milions €; -65,4%).

 

2021, innovació, transformació i recuperació

Segons la directora del Catalunya Convention Bureau (CCB) de l’Agència Catalana de Turisme, Sònia Serracarbassa, les xifres negatives del 2020 provocades per la COVID-19 “són un cop molt dur per al sector”. Serracarbassa afirma que “l’oferta de turisme de reunions a Catalunya ha treballat de valent per oferir les màximes garanties de seguretat sanitària i donar resposta a les noves inquietuds del mercat pel que fa a noves tecnologies, sostenibilitat i responsabilitat social”. El 2021, el CCB espera una recuperació progressiva del MICE a Catalunya “a mesura que avanci la campanya de vacunació, que s’aixequin les restriccions a l’activitat MICE i a la mobilitat i que es reprenguin les connexions aèries internacionals”. Per a Serracarbassa, la recuperació “va de la mà també de la capacitat de transformació i innovació de la nostra destinació i de la seva oferta. I des del CCB, ja treballem per fer-ho possible, per innovar en l’esdeveniment de futur. Catalunya té l’experiència, el posicionament i el coneixement per donar resposta a les tendències que s’han accelerat amb la pandèmia”

 


PROGRAMES I PROFESSIONALS

ACT Tarragona Turisme Diputacio Lleida ddgi Twitter Barcelona Turisme Cambres Catalunya