Inici > Projectes i xarxes europees > Projecte Med Pearls

Projecte Med Pearls

The Mediterranean as an innovative, integral and unique destination for Slow Tourism initiatives

Liderat per l’Agència Catalana de Turisme (ACT), el projecte de cooperació transfronterera Med Pearls té com objectiu la creació de 26 experiències turístiques en diversos països de la Mediterrània, les 26 perles del Mediterrani que donen nom al projecte, que tindran com a finalitat posicionar internacionalment la Mediterrània com a destinació de qualitat i excel·lència per a l’Slow Tourism, a partir de la cooperació público-privada.

 

Els socis de l’ACT són:

El projecte està adreçat a les “Destinations Management Companies” (DMCs) que tinguin capacitat per crear productes Slow Tourism, i a start-ups locals i emprenedors que puguin desenvolupar solucions TIC per integrar-les en els nous productes Med Pearls. L’Anoia, Les Garrigues i la Ribera d’Ebre són les zones de Catalunya escollides per entrar a formar part dels pilots del projecte, en les 13 àrees pilot dels països que hi participen. Les empreses catalanes que formin part d’aquesta prova pilot rebran formació en creació de producte turístic; podran realitzar viatges de benchmarking amb les altres experiències que formen part del projecte; rebran assessorament tecnològic; participaran en fires, workshops i altres activitats de promoció turística; i entraran a formar part d’un programa de cross selling amb la resta de socis, adreçat a tercers mercats com els Països Nòrdics, Estats Units i Canadà.

Els socis de l’ACT són:

El projecte té un pressupost global de 3 milions d’euros i una durada de 45 mesos, fins al 31 de maig de 2023.

El projecte està cofinançat al 90% mitjançant el Programa de cooperació transfronterera de la conca Mediterrània ENI CBC Med 2014-2020. Aquest programa forma part de l’Instrument Europeu de Veïnatge (ENI en anglès), la finalitat del qual és fomentar la cooperació transfronterera (CBC en anglès) entre els països d’ambdues riberes del mediterrani (MED) amb l’objectiu principal de crear una zona de pau, estabilitat, prosperitat i bon veïnatge.

Més informació: http://www.enicbcmed.eu/projects/med-pearls

 

PROGRAMES I PROFESSIONALS

ACT Tarragona Turisme Diputacio Lleida ddgi Twitter Barcelona Turisme Cambres Catalunya