El proper 29 de juny de 2023, Turisme de la Generalitat de Catalunya celebrarà la Gala Nacional de l’Enoturisme i la Gastronomia al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).
En el decurs d’aquest acte, tindrà lloc el lliurament de la primera edició dels Premis Bite i Mos. L’objectiu principal d’aquests guardons és reconèixer el paper fonamental dels creadors de continguts digitals del col·lectiu enogastronòmic des de diferents prismes i àmbits: cuiners, fotògrafs, periodistes, viatgers gastronòmics o foodies que fan de la passió per l’enogastronomia el seu modus vivendi o la seva professió en un context global i local.
En aquest sentit es vol premiar els creadors que tenen la capacitat de fer que les audiències digitals visibilitzin directament els seus continguts des d’un àmbit tan ampli com sigui possible, és a dir, des dels restaurants i els cuiners mateixos, però també des de totes les tipologies de creadors de continguts que han centrat la seva tasca en la divulgació dels restaurants i cellers.
Aquests premis s’estructuren en les categories Bite i Mos:
Categoria Bite. Àmbit d’actuació mundial. Inclou les següents subcategories:
BITE honorary award: es pretén premiar una carrera professional molt rellevant en l’àmbit enogastronòmic i que ha contribuït a posar en valor la cultura culinària catalana mitjançant la creació de contingut digital.
Best foodie: es pretén premiar la persona que desenvolupi el millor contingut mundial en l’àmbit enogastronòmic.
Best winefluencer: es pretén premiar la persona que es consideri més influent mundialment en l’àmbit de la creació de continguts enològics.
Best food traveller: es pretén premiar la persona que faci difusió en l’àmbit de la creació de continguts gastronòmics relacionats amb viatges.
Categoria Mos. Àmbit d’actuació nacional. Inclou les següents subcategories:
Millor prescriptor/a de la cuina catalana: personatge públic que fa una divulgació més important de la gastronomia catalana en els mitjans digitals.
Millor ambaixador: millor creador o creadora de contingut de la gastronomia catalana.
Millor prescriptor/a del vi: millor creador o creadora de contingut en l’àmbit enològic català.
Millor col·lectiu: millor presència digital d’un col·lectiu relacionat amb l’enogastronomia catalana.
Jurat
President: Molt Hble. Sr. Roger Torrent i Ramió, conseller d’Empresa i Treball.
Secretària: Rosalia Pont i Mondéjar, cap de Marques de la unitat de Màrqueting d’Experiències de l’Agència Catalana de Turisme.
Vocalies:
Sra. Marta Domènech i Tomàs, directora general de Turisme.
Sra. Georgina Tost i Faus, secretària de Polítiques Digitals, designada pel Departament competent en matèria de polítiques digitals.
Sr. Xavier Agell i Tuser, cap del servei de Secretaria de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), designada pel Departament competent en matèria d’agricultura.
Sra. Sílvia Hofmann, designada per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia.
Sr. Toni Massanés i Sánchez, en qualitat de professional de prestigi en l’àmbit gastronòmic.
Sr. Quim Vila i Betriu, en qualitat de professional de prestigi en l’àmbit enològic.
Sr. Enric Jové i Bosch, en qualitat de professional de prestigi en l’àmbit del màrqueting digital.
Sra. Carme Gasull i Roigé, en qualitat de professional de prestigi en l’àmbit del periodisme gastronòmic i enològic.