Inici > Guardons del Turisme de Catalunya 2018

Guardons del Turisme de Catalunya 2018

El 19 de novembre de 2018, el president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va lliurar els Guardons del Turisme de Catalunya 2018, en el Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat davant d’uns 300 professionals del sector del turisme.

Amb aquests Guardons, la Generalitat reconeix cada any la feina del sector turístic català i la seva contribució perquè Catalunya sigui una destinació turística referent a escala internacional. Els Guardons consten de quatre categories: Millor experiència turística; Innovació en accions promocionals i comercialització; Millor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic; i Turisme responsable.

Trobareu més informació en aquest enllaç.

El Jurat, format pels components del Consell de la Taula de Turisme, va determinar que els guardonats fossin els següents:

Ajuntament de Vilafranca del Penedès pel projecte El Camí del Vi, en la categoria de “Millor experiència turística“. La proposta és un recorregut que permet experimentar amb els cinc sentits el món de la vinya i el vi. Pensat per a residents i visitants, transmet la cultura enològica i la seva importància en el desenvolupament i la història de la vila. Aquest producte turístic, dissenyat conjuntament amb Vinseum, el Museu de les cultures del vi i de Catalunya, promou també l’activitat física, ja que està pensat per fer-lo a peu i en bicicleta.
Ajuntament de Calaf pel projecte Les botigues de la plaça Gran, un tresor recuperat, en la categoria d'”Innovació en accions promocionals i comercialització“. Les botigues de la Plaça Gran de Calaf és un projecte turístic singular que recupera l’antic comerç de la plaça porxada en forma de museu. Gràcies a la celebració del mercat des de l’any 1226, la plaça Gran era el centre neuràlgic del comerç de la vila i del territori. Als anys 50 del segle passat però, el mercat va canviar d’ubicació, fet que va provocar que a poc a poc les botigues anessin tancant o traslladant-se. Les visites guiades ajuden a donar a conèixer l’antic comerç de la plaça tal com era a principis de segle XX, donant l’opció d’entrar a les set botigues recuperades i museïtzades..
Estela Mariné pel projecte de recerca centrat en la imatge i la identitat de la Catalunya turística, en la categoria de “Millor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic”. La professora Estela Mariné Roig té un currículum farcit d’exemples de recerca i dedicació al turisme i l’oci tant a nivell nacional com internacional. La seva especialització i línies de recerca dels darrers anys l’han portat a analitzar la imatge i la identitat de la Catalunya turística, així com les d’altres destinacions. Ha presentat els seus estudis sobre les marques turístiques catalanes en congressos nacionals i internacionals i ha publicat els resultats a revistes i llibres científics de prestigi.
Associació Marques de Pastor, en la categoria de “Turisme responsable“. L’associació Marques de Pastor està formada per sis cases rurals i una agència de viatges que treballen plegats per crear productes turístics responsables al Pallars. D’entre els seus principals objectius, destaquen la recuperació del patrimoni històric i etnogràfic relacionat amb la vida dels pastors, donar valor als antics camins utilitzats pels pastors, fomentar les economies locals i crear activitat econòmica i turística que fomenti el coneixement d’aquests valors. L’any 2012 van crear el Cinquè Llac i enguany han iniciat el projecte Gratitud, per reforçar els vincles entre residents i visitants amb propostes de protecció de la natura i de recuperació de patrimoni.

Edicions anteriors

Guardonats 2017

Millor experiència turística: Naturalwalks

Millor projecte d’Innovació en accions promocionals i comercialització: Advanced Leisure Services (ALS) pel projecte “Palau Moja. The Catalan Heritage”

Millor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic: Facultat de Turisme de la Universitat de Girona pel projecte “Erasmus Mundus”

Turisme responsable: Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa


Guardonats 2016

Millor experiència turística: Agustí Bartomeu pel projecte “La musclera de l’Avi Agustí”

Millor projecte d’Innovació: Patronat de Turisme Costa Brava Girona

Turisme responsable: Barcelona Zero Limits


Guardonats 2015

Millor experiència turística: Jaume León Andrés, director de “Tu i Lleida”

Millor projecte d’Innovació: Estació d’Alta Muntanya de Tavascan

Millor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic: Fundació Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya

Turisme responsable: Inout Hostel

Guardó especial: Germans Roca, d’El Celler de Can Roca, per la seva contribució al reconeixement internacional de la gastronomia catalana


Guardonats 2014

Millor experiència turística: Hotel Mastinell

Millor projecte d’Innovació: Associació de càmpings de Lleida

Millora del coneixement: Dra. Maria Abellanet, directora general del Grup CETT

Turisme responsable: Monnatura Pirineus


 Guardonats 2013

Millor experiència turística: Miguel Torres

Millor projecte d’Innovació: Gourmet Bus

Millora del coneixement i recerca aplicada al sector turístic: Patronat del Call Jueu de Girona

Turisme responsable: Hostal Empúries

PROGRAMES I PROFESSIONALS

ACT Tarragona Turisme Diputacio Lleida ddgi Twitter Barcelona Turisme Cambres Catalunya