Inici > Esdeveniments > Guardons del Turisme de Catalunya 2019

Guardons del Turisme de Catalunya 2019

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va lliurar, el 9 de gener de 2020, els Guardons del Turisme de Catalunya 2019, al Palau de la Generalitat, davant de gairebé 400 professionals del sector del turisme. Amb aquests Guardons, la Generalitat reconeix cada any la feina del sector turístic català i la seva contribució perquè Catalunya sigui una destinació turística referent a escala internacional. Enguany els guardons han sumat una nova categoria, destinada a l’enoturisme, deixant en cinc el nombre total de guardons: Millor experiència turística; Innovació en accions promocionals i comercialització; Millor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic; Turisme responsable; i Enoturisme. Trobareu més informació en aquest enllaç.
El Jurat, format pels components del Consell de la Taula de Turisme, va determinar que els guardonats fossin els següents:
La Ruta de la flor rosa del presseguer, de l’Ajuntament d’Aitona, en la categoria  “Millor experiència turística”. Mitjançant la difusió de la fruita dolça local, aquest projecte impulsa la dinamització econòmica del Baix Segre a través de diverses rutes que durant tot l’any acosten els turistes als camps de fruita dolça i al procés de floració, maduració, recollida i tractament del producte agrícola per a la seva comercialització. A més, l’originalitat, la innovació i el compromís dels pagesos i la població local els ha valgut el reconeixement de la Unió Europea.
 
L’Associació Turisme Garrotxa, en la categoria “Innovació en accions promocionals i comercialització”. Aquesta associació ha creat diferents productes turístics amb la sostenibilitat com a factor transversal fent un total de 10 paquets de temàtiques diferents recollits en el catàleg Experiències Garrotxa Incoming que es poden adaptar a les necessitats de cada client. Es tracta del primer catàleg turístic de l’Estat que té la certificació de la Carta Europea de Turisme Sostenible i es troba disponible en català, castellà, anglès i francès. Aquest catàleg s’ha convertit en l’eina principal que té Turisme Garrotxa per informar als operadors de les diferents experiències i propostes fetes a través d’agències de viatges acreditades.
La docent Dolors Vidal en la categoria “Millor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic”. Des de fa més de 30 anys, la Dra. Dolors Vidal Casellas ha dedicat la seva carrera docent, de recerca i transferència de coneixement, a donar valor al Patrimoni Cultural en l’àmbit del turisme així com a conceptualitzar el Turisme Cultural. L’any 1999 va impulsar el Màster en Comunicació i Crítica d’Art i un any més tard, va ser la primera directora del primer Màster oficial plenament dedicat al turisme cultural. Vidal també va participar en el llibre blanc pels estudis de Grau en Turisme que va encarregar la fundació ANECA l’any 2004. Ha estat degana de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona i actualment és la responsable del Laboratori Multidisciplinar de Recerca en Turisme, a part d’altres vinculacions a l’àmbit docent del turisme.
L’Associació de Càmpings de Girona, en la categoria “Turisme responsable”. L’Associació de Càmpings de Girona actua com a dinamitzador i catalitzador d’iniciatives de turisme responsable, així com de facilitador d’eines i oportunitats amb l’objectiu que els càmpings associats puguin adoptar mesures responsables en els seus establiments. Des de l’Associació han impulsat onze iniciatives que van des del turisme accessible i inclusiu al foment del cicloturisme, passant per la promoció dels productes de proximitat (quilòmetre zero), la distinció en qualitat ambiental, la promoció de la cultura catalana o la responsabilitat social corporativa en els càmpings gironins. 
L’Hotel i Restaurant Cal Llop de Gratallops, en la categoria “Enoturisme”. Fa 13 anys que l’hotel i restaurant Cal Llop ofereix al visitant experiències inoblidables amb productes de qualitat vinculats al vi, la gastronomia, el paisatge i la cultura. L’establiment disposa d’una carta amb més de 60 referències dels vins més representatius de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat i la Denominació d’Origen Montsant amb una atenció i aposta especial pels Vins de Vila de Gratallops. La creació dels paquets especials “Vi i Cultura”, emmarcats dins del Festival Músiques del Terrer, els Sopars al cor del Priorat, el fòrum del vi “Tast amb Llops”, o els sopars temàtics amb presència dels viticultors són algunes de les propostes que han posat en marxa per donar a conèixer el vi i entendre la cultura vinícola del Priorat. 
Edicions anteriors
Guardonats 2018 • Millor experiència turísticaAjuntament de Vilafranca del Penedès pel projecte El Camí del ViMillor projecte d’Innovació en accions promocionals i comercialitzacióAjuntament de Calaf pel projecte Les botigues de la plaça Gran, un tresor recuperatMillor projecte de coneixement i recerca referit al sector turísticEstela Mariné pel projecte de recerca centrat en la imatge i la identitat de la Catalunya turísticaTurisme responsable: Associació Marques de Pastor Guardonats 2017 • Millor experiència turística: NaturalwalksMillor projecte d’Innovació en accions promocionals i comercialització: Advanced Leisure Services (ALS) pel projecte “Palau Moja. The Catalan Heritage”Millor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic: Facultat de Turisme de la Universitat de Girona pel projecte “Erasmus Mundus”Turisme responsable: Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa Guardonats 2016 • Millor experiència turística: Agustí Bartomeu pel projecte “La musclera de l’Avi Agustí”Millor projecte d’Innovació: Patronat de Turisme Costa Brava GironaTurisme responsable: Barcelona Zero Limits Guardonats 2015 • Millor experiència turística: Jaume León Andrés, director de “Tu i Lleida”Millor projecte d’Innovació: Estació d’Alta Muntanya de TavascanMillor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic: Fundació Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de CatalunyaTurisme responsable: Inout HostelGuardó especial: Germans Roca, d’El Celler de Can Roca, per la seva contribució al reconeixement internacional de la gastronomia catalana Guardonats 2014 • Millor experiència turística: Hotel MastinellMillor projecte d’Innovació: Associació de càmpings de LleidaMillora del coneixement: Dra. Maria Abellanet, directora general del Grup CETTTurisme responsable: Monnatura Pirineus  Guardonats 2013 • Millor experiència turística: Miguel TorresMillor projecte d’Innovació: Gourmet BusMillora del coneixement i recerca aplicada al sector turístic: Patronat del Call Jueu de GironaTurisme responsable: Hostal Empúries

PROGRAMES I PROFESSIONALS

ACT Tarragona Turisme Diputacio Lleida ddgi Twitter Barcelona Turisme Cambres Catalunya