Inici > Estudi sobre l’impacte del coronavirus en el sector europeu de les convencions

Estudi sobre l’impacte del coronavirus en el sector europeu de les convencions

 

L’Aliança Estratègica dels Convention Bureaux Nacionals d’Europa, de la qual el Catalunya Convention Bureau n’és membre, ha publicat els resultats d’un estudi sobre “L’impacte del Coronavirus en el sector europeu de les convencions”. L’anàlisi, preparat per Tourism Economics, té per objecte oferir una narració constructiva de l’evolució del sector de les reunions i conferències al llarg de la crisi, cap a la recuperació, i ha elaborat tres possibles escenaris per a la sortida d’aquesta crisi. 

L’estudi també analitza l’impacte de la COVID-19 en el conjunt de l’Estat espanyol.  

Descarregar l’informe sobre Espanya

 

Escenaris de referència, a l’alça i a la baixa per a la comunitat de convencions europea

La base de referència suposa que tots els esdeveniments previstos entre març i agost es cancel·len a tota Europa, amb una certa recuperació al setembre i octubre ja que es preveu que fins al 75% de tots els esdeveniments previstos en un mes determinat es duguin a terme, i la recuperació total per a novembre. En total, s’espera que el total de visites a esdeveniments a Europa disminueixi en un 58% el 2020. Segons les xifres de referència, es preveuen alguns efectes de sentiment negatiu persistents per a la participació en esdeveniments tant nacionals com internacionals, que donarien lloc a una reducció de l’assistència mitjana el 2021 i el 2022 del 25% i el 5% respectivament, abans de recuperar-se plenament el 2023.

Les hipòtesis encoratjadores i negatives ofereixen dues previsions alternatives que indiquen que el turisme de reunions es reduirà entre el 36% i el 77% el 2020 amb una forta recuperació en la hipòtesi encoratjadora i una altra més prolongada en la hipòtesi negativa. Aquesta última suposa, per exemple, que al setembre i octubre només es completarà el 25% de tots els esdeveniments planificats, i que fins al 75% tindrà lloc durant la resta de l’any en un mes determinat. També preveu la continuació de les restriccions governamentals sobre la grandària de les reunions el 2021 i un major impacte del sentiment negatiu entre els possibles assistents, que en última instància no veuran una recuperació total abans del 2024. L’escenari alcista, d’altra banda, treballa amb el supòsit que la crisi es controli en els pròxims mesos i espera una recuperació a partir de juny, amb un 25% de tots els esdeveniments previstos, que augmentarà fins al 75% a l’agost i tots els esdeveniments previstos es completaran a partir de setembre.

 

Factors que impulsen l’impacte de la crisi del coronavirus

En elaborar els tres escenaris, l’estudi va considerar les mesures que els governs, les empreses i els particulars adopten per a frenar el brot, ja que influeixen principalment en la forma en què el coronavirus afecta a la indústria de les reunions i conferències. Tres factors en particular estan impulsant l’impacte i es van tenir en compte per a l’anàlisi:

1) les cancel·lacions o demores dels esdeveniments, aplicades voluntàriament pels organitzadors o en resposta a les restriccions governamentals a les reunions multitudinàries.

2) les restriccions de viatge oficials dels governs o de les empreses.

3) l’aversió al risc individual que podria portar als possibles assistents a cancel·lar la seva assistència.

 

Sobre The Strategic Alliance of the National Convention Bureaux of Europe:

L’Aliança Estratègica dels Convention Bureaux Nacionals d’Europa és una xarxa d’organitzacions nacionals de màrqueting de destinacions. Com a plataforma col·laborativa de la indústria, es concentra en l’enfortiment de la posició d’Europa com a destinació líder per a esdeveniments i reunions internacionals de negocis. Des de la seva fundació el 2014, la iniciativa de les oficines de congressos europees ha anat adquirint cada vegada més importància com a plataforma per a l’intercanvi d’experiències i la transferència de coneixements entre els països membres. El propòsit de l’Aliança és crear una relació de treball beneficiosa entre els Convention bureaux nacionals d’Europa a fi de mantenir i continuar desenvolupant el posicionament d’Europa.

La idea de crear sinergies i establir una plataforma conjunta per a Europa com a destinació d’esdeveniments empresarials en l’escenari internacional continua guanyant força. Presentada oficialment a l’IMEX 2014 a Las Vegas amb nou països fundadors, l’Aliança és ara una sòlida xarxa de 28 membres que ha crescut constantment en els darrers dos anys. Des de 2014, l’Aliança s’ha reunit dues vegades a l’any a destinacions amfitriones rotatives.

 

 

 

 


PROGRAMES I PROFESSIONALS

ACT Tarragona Turisme Diputacio Lleida ddgi Twitter Barcelona Turisme Cambres Catalunya