Inici > CCB News > DEL CONFLICTE A LA GOVERNANÇA EN L’ACTUAL SITUACIÓ TURÍSTICA

DEL CONFLICTE A LA GOVERNANÇA EN L’ACTUAL SITUACIÓ TURÍSTICA

Aquest 24 d’abril, el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha defensat a la conferència “Del Conflicte a la Governança” que el turisme d’avui en dia és un sector econòmic potent, tractor i font de riquesa permanent. Però els “reptes, els nous escenaris i els nous contextos” obliguen a ser més exigents.

Baiget deixà clar que “cal un canvi en l’actual sistema de governança” per poder aconseguir l’excel·lència en el sector i això es pot assolir amb “el diàleg des de la lleialtat” entre les administracions i el sector privat. 

Així doncs, el conseller anuncià la redacció per part del Govern d’un Pla Territorial Sectorial de turisme que “ha de donar resposta a la implantació del turisme en el territori i ha de vetllar perquè ho faci seguint el model del turisme pel qual apostem”. Aquest és un model que defensa un sector turístic potent i generador d’oportunitats i de riquesa “per les empreses del sector, pels seus treballadors i pel territori”, com també basat en criteris de sostenibilitat i la descentralització i “que fixa l’atenció en la despesa que genera el turista“.

Per tant, segons Jordi Baiget, és important crear “espais de complicitat i de confiança” i per fer-ho ha proposat reformular la Taula de Turisme, reactivar la Comissió Interdepartamental i impulsar el Consell General de l’Agència Catalana de Turisme.


PROGRAMMES AND PROFESSIONALS

ACT Tarragona Turisme Diputacio Lleida ddgi Twitter Barcelona Turisme Cambres Catalunya