L’1 d’octubre de 2015 la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Turisme i l’Agència Catalana de Turisme, va celebrar al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) el Dia Mundial del Turisme, amb l’objectiu de fer un reconeixement a l’excel·lent feina duta a terme pel sector turístic català, públic i privat, que ha situat Catalunya com a una destinació líder i com exemple de bones pràctiques i excel·lència.
La celebració va suposar a més el llançament del 2016 com l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme. Per aquesta raó, l’esdeveniment va comptar amb la presència de Josep Roca, sommelier d’El Celler de Can Roca, el Millor Restaurant del Món, que va realitzar una classe magistral sobre gastronomia.
Com cada any, el M. Hble. sr. Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, acompanyat per l’Hble. sr. Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació, va lliurar els Guardons del Turisme de Catalunya 2015.
Aquests premis es lliuren amb l’objectiu de fer un reconeixement a aquells projectes turístics que ajuden a posar en valor els recursos i actius de Catalunya, oferint noves experiències als consumidors o fent-ho de forma responsable i innovadora.
Els premiats van ser:
A més, es va lliurar també una placa commemorativa als germans Roca, d’El Celler de Can Roca, per la seva contribució al reconeixement internacional de la gastronomia catalana. Vídeo del premiat.
Finalment, es va rendir un sentit homenatge a dos importants companys que van traspassar aquest any: Juli Soler, ànima del restaurant El Bulli, i Raimon Martínez Fraile, figura cabdal del món turístic català i espanyol.