Catalunya compta amb una gran tradició esportiva, amb instal·lacions de primer nivell i que són un referent internacional. Aquesta reputació internacional l’ha guanyat gràcies a la qualitat dels seus equipaments i perquè ha allotjat grans esdeveniments esportius internacionals com els Jocs Olímpics o altres competicions mundials i europees que quedaran sempre en la memòria.
El Camp Nou, un estadi de 5 estrelles: L’actual estadi del FC Barcelona va substituir l’antic camp de Les Corts, que tot i tenir capacitat per a 48.000 persones, es va quedar petit per la gran expectació que va aixecar l’equip que liderava el crac hongarès Ladislau Kubala.
Els arquitectes Francesc Mitjans Miró i Josep Soteras Mauri, amb la col·laboració de Lorenzo García Barbón, van dissenyar l’actual estadi, construït entre el 1955 i 1957 a base de formigó i ferro. Amb una capacitat per a 99.354 persones, actualment és l’estadi més gran d’Europa. Durant la temporada 1998-1999, la UEFA va reconèixer els serveis i la funcionalitat del Camp Nou i el va classificar com estadi “cinc estrelles”. Actualment, els visitants tenen l’oportunitat única de visitar el Camp Nou Experience, un tour pels racons més emblemàtics de l’estadi, accedint al terreny de joc des del túnel de vestuaris. Aquesta oferta es completa amb les terrasses i cafeteries de l’estadi, on es pot gaudir de la millor gastronomia i de la FCB Megastore, la botiga Nike més gran del Barça.
RCDE Stadium: Inaugurat oficialment el 2 d’agost de 2009, l’Estadi del RCD Espanyol Cornellà-El Prat va començar a gestar-se l’any 2002, quan el club va decidir organitzar un concurs internacional per escollir la seva nova seu. El projecte guanyador va ser el dels arquitectes Mark Fenwick i Esteve Gasulla, que van projectar un estadi per a 41.000 espectadors entre els termes municipals de Cornellà i el Prat de Llobregat. L’estadi està concebut com un element de creació de noves infraestructures i interrelació de la ciutadania, seguint els criteris dels nous estadis europeus, amb la inclusió d’un centre lúdic familiar i d’uns equipaments que van més enllà del recinte esportiu.
El Circuit de Barcelona-Catalunya: Escenari de les millors competicions de Fórmula 1 i Moto GP del món, el Circuit de Barcelona-Catalunya va acollir el 1991 el 35è Gran Premi d’Espanya de F1 després de 16 anys d’absència a Catalunya. Un any després va arribar el mundial de motociclisme amb la celebració del d’aleshores Gran Premi d’Europa.
Des d’aquell moment, el Circuit ha vist passar per les seves instal·lacions els millors pilots de tots els temps i s’ha convertit en un dels equipaments esportius més moderns on cada temporada es donen cita els principals esdeveniments del motor a escala mundial: el Gran Premi d’Espanya de F1 i el Gran Premi de Catalunya de MotoGP. Un dels punts forts del Circuit és la seva voluntat per apropar-se als esportistes i als afeccionats del motor, oferint totes les facilitats per convertir-se en el lloc de trobada on organitzar tota mena d’esdeveniments. A més a més, el Circuit s’ha posicionat com un referent internacional gràcies a la seva capacitat d’innovació.
L’Anella Olímpica de Montjuïc: Construïda el 1992 per als Jocs Olímpics, l’Anella Olímpica és avui en dia un referent a la ciutat i per al turisme esportiu. Situat al parc de Montjuïc, reuneix un grup d’instal·lacions com l’imponent Estadi Olímpic Lluís Companys, inaugurat a l’Exposició Universal de 1929, el Palau Sant Jordi i les piscines Bernat Picornell.
El Canal Olímpic de Catalunya: El Canal Olímpic es va crear a Castelldefels, municipi al sud de Barcelona, per als Jocs Olímpics de 1992 com a seu de competicions de piragüisme, i en aquests anys s’ha convertit en un pols d’excel·lència amb tots els serveis i facilitats per als esportistes d’elit i afeccionats al rem i al piragüisme. Les instal·lacions ocupen 43 hectàrees i compten amb un circuit de running, zona de fitness, piscina i dos eslàloms d’esquí nàutic.
El Parc Olímpic del Segre: El Parc Olímpic del Segre es troba a 200 metres del centre històric de La Seu d’Urgell i permet la pràctica del rafting, piragüisme, open-kayak i hidrospeed. Els canals esportius, que compten amb la tecnologia més avançada, són els protagonistes d’aquest parc envoltat de naturalesa i les seves instal·lacions s’han convertit en un referent, acollint els últims anys competicions internacionals com la Copa del Món d’Eslàlom.
El CAR de Sant Cugat: El Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat és una altra de les fites de Catalunya respecte a excel·lència esportiva, on esportistes d’elit de diferents disciplines hi accedeixen per entrenar i allotjar-se a la seva residència. Allà també es forma als futurs esportistes que, a més, poden rebre formació acadèmica dins del mateix centre. El seu equip mèdic i científic està format per professionals de primer nivell perquè el rendiment dels esportistes sigui òptim.