El passat 27 de setembre de 2016, la Generalitat de Catalunya va celebrar al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) el Dia Mundial del Turisme. Com cada any, aquesta celebració es va convertir en un reconeixement a l’excel·lent feina del sector turístic català que ha convertit Catalunya en una destinació turística líder a nivell internacional. |
|
Com cada any, el M. Hble. sr. Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya, acompanyat per l’Hble. sr. Jordi Baiget, conseller d’Empresa i Coneixement, va lliurar els Guardons del Turisme de Catalunya 2016. Aquests premis es lliuren amb l’objectiu de fer un reconeixement a aquells projectes turístics que ajuden a posar en valor els recursos i actius de Catalunya, oferint noves experiències als consumidors o fent-ho de forma responsable i innovadora. |
|
Els premiats van ser:
|
|
Enguany, a més, la vetllada va tenir un caràcter molt especial. Coincidint amb l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme, es va voler retre un homenatge als cuiners i professionals del gremi, veritables protagonistes de la gastronomia catalana. Per aquesta raó, una àmplia representació de professionals membres de Col·lectius de Cuina, de Cuina Catalana, de restaurants amb estrelles Michelin i de la xarxa Slow Food van ser presents a l’acte. Nandu Jubany, amb set xefs guardonats amb dues i tres estrelles Michelin (Carme Ruscalleda de Sant Pau; Joan Roca d’El Celler de Can Roca; Paco Pérez de Miramar i Enoteca; Jordi Cruz de l’Àbac; Fina Puigdevall de Les Cols; Paolo Casagrande de Lasarte; i Raül Balam de Moments) es van encarregar de cuinar el còctel-sopar que es va oferir als assistents. |
L’esdeveniment va aplegar més de 700 professionals del sector turístic català, així com més de 150 prescriptors internacionals convidats al workshop Buy Catalunya.