Inici > Projectes i xarxes europees > Projecte europeu TOURBIT

Projecte europeu TOURBIT

Fostering digitalisation of European tourism SMEs’

Liderat per l’Agència Catalana de Turisme (ACT), el projecte europeu TOURBIT pretén fomentar l’adopció de la digitalització i la innovació de les pimes turístiques i impulsar una transformació digital més ràpida del sector turístic europeu.

El projecte preveu ajudar les pimes turístiques a entendre el seu estat actual de transformació, oferint una eina d’autoavaluació per avaluar els seus punts forts i febles, identificar àrees d’oportunitat i proporcionar recomanacions sobre els propers passos a seguir en el seu viatge de transformació digital.

La iniciativa també es proposa crear i difondre coneixement sobre noves tecnologies i solucions innovadores en l’àmbit del turisme digital i intel·ligent, ajudant les pimes turístiques a obtenir els beneficis derivats de la digitalització i la innovació a través d’una plataforma oberta d’intercanvi de coneixements.

Finalment, s’implementarà un esquema de serveis intensius de suport transnacional i d’ecosistema creuat (interacció i cooperació entre els actors de l’ecosistema turístic i els ecosistemes d’altres indústries), estructurat en el marc de tres pilars (Aprendre, Construir, Provar i Implementar), maximitzant els esforços i recursos.

Durant dos anys i mig, l’ACT comptarà amb 7 socis:

El projecte TOURBIT té un pressupost global de 1.331.570 euros i està cofinançat al 75% pel programa europeu COSME per a la competitivitat de les empreses i les pimes, a través de la seva convocatòria de l’any 2021.


PROGRAMES I PROFESSIONALS

ACT Tarragona Turisme Diputacio Lleida ddgi Twitter Barcelona Turisme Cambres Catalunya