Inici > Programes > Turisme Accesible

Turisme Accesible
El turisme accessible s’ha convertit en una de les principals línies estratègiques de l’Agència Catalana de Turisme. Actualment, Catalunya és una destinació de referència per al turisme accessible a l’Estat Espanyol, amb més de 1.100 recursos turístics que disposen de facilitats per a persones amb discapacitats, mobilitat reduïda o necessitats especials.

En aquest sentit, Catalunya ha treballat en els últims anys en la supressió de barreres arquitectòniques i de comunicació a fi de convertir els principals espais d’atracció en productes sense obstacles per a aquelles persones amb alguna discapacitat. Es tracta d’un dret social per a tothom, que aporta beneficis des del punt de vista d’identificació de qualitat de l’oferta turística.

El portal http://turismeperatothom.catalunya.com/ca/ és l’eina amb la qual l’ACT promociona tota l’oferta integral adaptada a Catalunya.

S’han seleccionat més d’una vintena de destinacions, que apareixen en aquest portal com a propostes tangibles de turisme accessible que ofereixen condicions d’accessibilitat a tots els visitants.

Totes tenen en comú l’oferta d’espais amb facilitats per a persones amb mobilitat reduïda i/o discapacitats sensorials (sords, deficients auditius, cecs i deficients visuals) en allotjaments, restaurants, museus, platges, activitats complementàries…

A tall d’exemple, Catalunya disposa de més de 150 km de vies verdes i senders accessibles. També s’han posicionat en aquest segment empreses de vols amb globus aerostàtics adaptats, centres especialitzats en activitats d’aventura (caiac, busseig, hípica…) i escoles de vela com la de l’Escala. En l’àmbit museístic, hi ha referents de primer ordre com la Pedrera de Gaudí i el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

El portal inclou també tots aquells equipaments, transports i recursos turístics que tenen bones condicions d’accessibilitat, encara que no formin part de la vintena de destinacions anteriorment esmentades.

Les destinacions, establiments, recursos o empreses de serveis interessats a aparèixer en el recull de destinacions accessibles, poden demanar informació a través de l’adreça de correu electrònic turismeperatothom.act@gencat.cat

 

 


PROGRAMES I PROFESSIONALS

ACT Tarragona Turisme Diputacio Lleida ddgi Twitter Barcelona Turisme Cambres Catalunya